Patatje heel speciaal met pulled beef

Patatje heel speciaal met pulled beef

Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.   Eigenlijk is dit […]

Amerikaanse BLT sandwich

Amerikaanse BLT sandwich

Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Vette vis kan ik goed eten na mijn gastric sleeve operatie. Dus een goed excuus om die vaker te eten. Omdat er al regelmatig zalm op het menu staat, wilde ik gaan experimenteren met haring. Natuurlijk is een Hollandse nieuwe zo opeten al een feestje, maar deze keer heb ik er een poke bowl met […]

Aziatische hamburgers

Aziatische hamburgers

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer zijn het Aziatische hamburgers geworden. Het is wel een hele lijst met ingrediënten, maar dan heb je ook wel de Oosterse smaken in de burger. Dus als je eens zin hebt in een bijzondere […]

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain

Zelfgemaakte Filet Américain

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain maken. Ben te rade gegaan bij mijn slager en wat blijkt ….. het is helemaal niet moeilijk om het thuis te bereiden. Voorwaarde is wel dat je goed vlees gebruikt, vraag om je slager […]

Gele courgetti salade met gele groenten

Gele courgetti salade met gele groenten

Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet is een bijzonder gerecht geworden. Ik had een pot gedroogde lavendel ontvangen (Van Beekum) en ben daarmee aan het experimenteren geslagen. Lavendel kan je gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Lavendelkoekjes en lavendelsiroop heb ik al gemaakt en Kip met citroen en lavendel was ook een groot […]

Buffalo style kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat […]

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is niet de meest fotogenieke burger maar wel de lekkerste vegetarische burger die je ooit gegeten hebt. De grote portobello is zo vleesachtig, dat je denkt dat je een echte burger zit te eten. Ook is hij zo lekker door de smaakexplosie van de rode ui, […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden