Lychees uit blik is mijn guilty pleasure. Niet verder vertellen hoor! Ik heb ze nu verwerkt in een zalige lychee frambozen smoothie. Als je nog nooit een smoothie hebt gemaakt met de lychee, dan staat je nu een echte traktatie te wachten. De bloemige smaak doet denken aan kersen en bananen. Omdat het moeilijk is […]
Deze vegetarische ovenschotel met aubergines en rijst is niet te versmaden! Aubergines worden geroosterd in plaats van gebakken voor een gezonder maar net zo lekker alternatief (hoge temperatuur doet hier wonderen). En vervolgens gestoofd in een intens gekruide Indiase currysaus, zodat het de smaak opzuigt om een grote ovenschaal sappige en heerlijke brij te creëren. […]
Deze chiapudding met banaan en kokos is het perfecte ontbijt of tussendoortje! Het is vullend en heerlijk en je kunt het veganizen. Kokosmelk maakt het romig en voegt een heerlijk vleugje kokossmaak toe. Bovendien is het super veelzijdig, je kunt al je favoriete toppings toevoegen en er je eigen smaak van maken! Ik heb er […]
Deze bijzonder paarse spruitjesstamppot met curry moet je maken! Niet alleen heb ik hier paarse spruitjes in verwerkt, maar ook nog eens paarse truffelaardappelen. Dus als je die bij jouw groenteboer zit liggen, koop ze dan gelijk en maak deze lekkere stamppot. Maar als je ze niet kunt vinden, dan kan je deze stamppot ook […]
Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]
Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd! Aloo Curry Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel […]
Deze overnight oats met kokosmelk en frambozen worden zeker jouw nieuwe favoriet! Dit is een eenvoudig, gezond ontbijt dat je vooraf kunt bereiden. Door havervlokken een nacht in de koelkast te laten staan, worden ze een heerlijk, romig ontbijt. Gemaakt met eenvoudige ingrediënten, kindvriendelijk en met een snelle voorbereidingstijd. Dit zal jouw ochtenden zoveel gemakkelijker […]
Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken. In deze meest vreugdeloze maanden […]
Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente waarmee jij wellicht nog nooit gekookt hebt. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt. Gevulde koolrabi met kippengehakt is een heerlijk gerecht dat ik onlangs heb bereid voor het avondeten. De basis van dit gerecht zijn gekookte uitgeholde koolrabi’s, gevuld met kippengehakt […]