Hier is nog een verwarmend, comfortabel gerecht, ideaal voor koude herfst- en Een romige pastinaak, knolselderij en aardpeersoep, geserveerd met gekaramelliseerde peerblokjes en een heerlijke zelfgemaakte walnotenpesto. Aardperen maken deze soep heerlijk romig, terwijl knolselderij, pastinaak en kruiden bijdragen aan het rijke aroma. Ik vind het heerlijk om hem te maken van deze wintergroenten. Deze […]
Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed […]
Dit recept voor een feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Er zijn in heel Griekenland tientallen Griekse recepten voor kaastaarten gemaakt met feta, en veel daarvan komen uit Noordwest-Griekenland. Gebruik Griekse feta in dit recept, het is […]
Ik had nog twee wraps over en wilde iets bijzonders voor zondagmorgen brunch maken. Zo kwam ik op het idee om een wentelteefje te maken van de wraps en vullen met zomerfruit, waarvan ik nog een doosje in de vriezer had liggen. Deze wentelteefje wrap met fruit is heerlijk als verwenontbijt, brunch of zelfs als […]
Deze sticky toffee cupcakes met karamel topping zijn de perfecte combinatie van een dessert en een middagtraktatie. Dit cupcake recept is geïnspireerd op de klassieke Britse sticky toffee pudding. Elke cupcake is bedekt met een rijke karamel crème en kan nog worden bestrooid met stukjes chocolade. Ieders favoriete pudding is helemaal up-to-date gebracht als cupcake […]
Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, een lekker soepje dus. Deze geruststellende, eenvoudige spinazie witte bonensoep met kip en maïs is in slechts 30 minuten klaar! Het is heel gemakkelijk te maken, zit boordevol […]
Boerenkool op een hele andere manier bereid.
Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]