Zijn deze Luchtige groene pannenkoekjes met gerookte zalm niet leuk als brunch met de Paasdagen? Iedereen heeft lekker uitgeslapen en het is tijd voor een gezellige brunch met elkaar. Ik heb spinaziepoeder gebruikt voor de mooie groene kleur van de pannenkoekjes. Deze spinaziepoeder kan je o.a. bestellen bij Van Beekum Specerijen Deze poeder geeft niet […]
Met deze cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei kan je jouw man of vader verrassen als ontbijt of brunch op een speciale dag zoals bijvoorbeeld zijn verjaardag of Vaderdag. Cordita’s zijn kleine tortilla’s en gevuld met deze stevige kost, zullen ze er vast wel goed ingaan bij de mannen. Dude food als ontbijt. […]
Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Ik heb er kippenbouillon in gebruikt, maar je kunt er natuurlijk heel goed een vegetarische versie van maken en groentebouillon gebruiken. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch. Nog zo’n lekkere koude soep voor een warme dag is deze Meloensoep met […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]
Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]
Bonen zijn goed voor je, probeer daarom eens deze vegetarische Mexicaanse Taco’s met bonen, avocado en mango. Door de vulling zal je het vlees echt niet missen. Lekker met een zoetje van de mango. Dit gerecht is snel klaar en is ook leuk om als hapje te serveren. Ben je gek op garnalen? Probeer […]
Poké (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een poké bowl met zalm, enoki en avocado gemaakt. Meestal wordt het […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]