Spread van erwten, feta en munt

Spread van erwten, feta en munt

Ik had een grote bos verse munt gekocht, maar ja toen hield ik nog aardig wat munt over. Wat ga je ermee doen? Ik heb nog wat doperwtjes in de vriezer liggen en een stuk feta in de koelkast. Het is deze spread van erwten, feta en munt geworden en ik heb het op een […]

Geroosterde bloemkool dip

Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]

Aioli gemaakt van aquafaba

Aioli gemaakt van aquafaba

Aquafaba, wat is dat zal jij je misschien afvragen? Aquafaba is het vocht wat in een pot kikkererwten (of andere peulvruchten) zit. Dat goedje wat je altijd door een zeef heen gooit. Niet meer doen, want van dit vocht kan je hele leuke recepten maken, zoals deze Aioli gemaakt van aquafaba. Deze vloeistof lijkt heel […]

Hazelnootpesto met citroen en oude kaas

Hazelnootpesto met citroen en oude kaas

Deze hazelnootpesto met citroen en oude kaas is heerlijk bij deze Knolselderijsteaks of serveer het bij een borreltafel. Op een stukje stokbrood is het namelijk ook lekker. Je kunt de pesto in je keukenmachine maken, maar met de vijzel gaat net zo snel.

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Italiaanse Salsa Verde

Italiaanse Salsa Verde

Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]

Klassieke persillade

Klassieke persillade

Persillade, wat is dat? Misschien heb je het wel een in een recept voorbij zien komen. Het is een Frans kruidenmengsel gemaakt van gehakte peterselie met knoflook en olijfolie. Heel erg simpel maar wel erg lekker. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij diverse gerechten. Lekker bij gegrild vlees, kip, vis, zeevruchten of op je gekookte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden