Ik mocht een grote zak vol met chioggia bietjes ontvangen van boer Martin Topper uit onze provincie. Deze bietensoort was in de vergeethoek geraakt, maar is tegenwoordig weer helemaal terug en populair. Omdat ik nog wat nectarines in de fruitschaal had liggen die eigenlijk op moesten, heb ik deze heerlijke Chioggia bietjes en nectarine carpaccio […]
Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten. Mosselen Zodra de mosselen in het […]
In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]
In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]
Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven! Noedels Ben jij ook zo […]
De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]
In de Flevourbox van april zat biologische honingraat. Daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu had ik in mijn hoofd om dit te combineren met roodlof, dit heeft namelijk een lekker bittertje waar de honing een goede zoete tegenhanger is. In het hele dorp natuurlijk geen roodlof te vinden. Toch maar besteld bij mijn […]
Ja de eerste daslook verscheen al in mijn tuin en ik heb gelijk een bosje blaadjes geplukt. Daar heb ik o.a. een heerlijke dressing van gemaakt. En de eerste groene asperges lagen al bij mijn groenteboer, goede reden om deze twee heerlijke voorjaarsproducten te combineren. Deze gegrilde groene asperges met daslooksaus zijn heerlijk als lunch, […]
Ik vond dat ik al genoeg Paasrecepten op de site heb staan, maar zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en wil ik nog speciale recepten voor deze dagen maken. Er worden vooral eieren gegeten met de Pasen, zowel de kippeneieren als ook de chocolade eieren natuurlijk. Dus toch maar wat eieren gekookt […]
Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]