Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Chalupas met pulled kip

Chalupas met pulled kip

Chalupa, hoor ik je denken? Ja chalupa. Dit is een Mexicaanse kleine tortilla die krokant gebakken wordt in olie. Hierop serveer je lekkere Mexicaanse gerechtjes en dit gerechtje heet dan een chalupa. Het is geen taco. Je kunt het serveren met kip, zoals deze chalupas met pulled kip. Maar ook met vis, rund, varkensgehakt of […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Een Wagyu burger is niet zomaar een burger, dit is een top burger! Het vlees voor deze burger is afkomstig van de Wagyurund, een exclusief vleesrund met een hele speciale smaak. Bereid deze speciale burger als een steak, grill het op hoog vuur en serveer het medium (rare). Als je iemand wilt verwennen, maak dan eens […]

Oosterse zeebaars uit de oven

Oosterse zeebaars uit de oven

Zoet, zuur, zout en pittig. Dit is kenmerkend voor Oosterse gerechten en zo ook voor dit visje. Ik ontving in de voorjaars Foodybox o.a. twee potten sambal (oelek en badjak) van Spice It en een pot Honing & Gember (Melvita). Het leek me leuk om deze twee te combineren in een gerecht. Het is deze […]

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]

Sushi rijstbowl met garnalen

Sushi rijstbowl met garnalen

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl […]

Brood gevuld met kaas en ei

Brood gevuld met kaas en ei

Khachapuri heet dit brood in Georgië. Ik zag dit broodje eens voorbij komen op social media en dacht toen meteen dat moet ik eens maken. Nou ben ik niet het type wat zelf brooddeeg gaat maken. Dus heb ik croissantdeeg hiervoor gebruikt. Je kunt waarschijnlijk ook wel pizzadeeg of bladerdeeg gebruiken, lijkt me ook erg […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden