Zal ik jullie iets verklappen? Ik houd helemaal niet van oliebollen, die worden dus ook niet gemaakt door mij. Manlief smokkelt af en toe wat oliebollen van de bakker naar binnen op Oudjaarsdag, maar die zijn niet aan mij besteed. Maar wat ik wel lekker vind zijn appelbeignets. Meestal maak ik er wel een paar […]
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]
Deze hummus met rode miso is een fusion van het Midden-Oosten met het verre Oosten. En het gekke is dat de smaken toch kloppen. Ik heb er geen komijn bij gedaan, want dat leek mij niet lekker met de miso. De miso geeft een hele hartige smaak aan de hummus en is een leuke variatie […]
In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]
Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]
Wij eten bijna nooit patat en de laatste keer dat wij een zak van de snackbar haalden, smaakte het ons helemaal niet. Maar toen ik bij mijn groenteboer op de markt ‘patataardappelen’ zag liggen dacht ik laat ik eens proberen om zelf patat te maken. Mijn vader maakte vroeger altijd zelf de frietjes voor ons […]
Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]
Deze kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander kan je serveren als borrelhap of als een hoofdmaaltijd geserveerd met witte rijst en een zoetzuur van bijvoorbeeld komkommer. Lekker pittig, hartig en zoet tegelijkertijd en helemaal niet moeilijk om te maken. Als je geen palmsuiker in huis hebt, gebruik dan bruine basterdsuiker. Wil je […]
Mijn zusje die in Turkije woont kan daar geen sambal vinden. Dus in de familie-app vroeg ze hoe ze sambal moet maken. Nu kan ze niet veel Oosterse producten vinden daar, maar met dit eenvoudige recept kan ze zelf sambal maken. Koop de rode pepers niet in de supermarkt, dan wordt het wel een heel […]
Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]