Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Slawraps met kip, wasabi en noedels

Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.   Als je niet aan […]

Saté kip-groenteburgers

Saté kip-groenteburgers

Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]

Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden. Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en […]

Wortelsalade met appel en cranberries

Wortelsalade met appel en cranberries

Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]

Kimchi

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]

Gado Gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.   Gado Gado – […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden