Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deze Franse uiensoep is een recept van mijn moeder. Zij bakte altijd nog spekjes mee voor een extra hartige smaak. De soep was een groot succes in het restaurant van mijn ouders, niet aan te slepen! Ik had de uiensoep al heel lang niet meer gemaakt en ineens op een koude dag had ik er […]

Pistoletje met bavette en kaas

Pistoletje met bavette en kaas

Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. Dit Pistoletje met bavette en kaas is mijn twist op Steak and cheese sandwich. Ik heb voor deze pistoletjes bavette steak gebruikt, maar je kunt ook bijvoorbeeld een entrecote of longhaas nemen. Wij vinden het lekker om biefstuk rood te eten, vooral […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Ingemaakte groenten

Ingemaakte groenten

Pickles zijn ingelegde groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker.
In principe kan je hiervoor alle soorten (rauwe) groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken.

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Pompoenpuree met braadworst en uienjus

Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Dit is mijn variatie hierop. Ik heb lekkere gekruide verse worstjes genomen, maar kan ook een andere verse worst zijn. De traditionele Geniet van de troostende en hartige combinatie van worsten met pompoenpuree, een gerecht dat de rijke smaken van deze aardappelpuree is vervangen door een rijke […]

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Spaanse aardappel omelet

Spaanse aardappel omelet

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas of Tortilla Espanola – is heerlijk om als een (vegetarische) maaltijd, bij een picknick of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi).  Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept.   Turkse gevulde mosselen   Ook wij hebben deze […]

Goedemorgen Henkjan, Dankjewel voor de complimenten. Ik kan recepten maken van jullie producten, dat is geen probleem. Laat mij svp weten wat precies de bedoeling is?

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam dit gerecht voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden