Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal […]
Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok. Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes […]
Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]
Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, […]
Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast […]
Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken […]
Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]
Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]
Als je gek bent op tonijn en Oosterse smaken, moet je beslist eens deze tonijn met noedels, roergebakken groenten en sojaroomsaus proberen. Lekker hartig door de sojaroomsaus en de tonijn met de Szechuanpepers heeft heel veel smaak. Szechuanpeper is genoemd naar de Chinese provincie Sichuan, welke bekend is om haar pittige gerechten. Het is geen […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]