En weer een Oosters gerecht van mijn crash dieet. Het is een koolhydraatvrije maaltijd, maar wel super lekker. Je kunt voor deze Thaise kipsalade met groentenoedels ook gekookte of gebakken kipfilets gebruiken die je bijvoorbeeld nog overhad. Of zelfs een gerookte kipfilet. Maar ik heb de kip gepocheerd in een aromatische kippenbouillon, hierdoor krijgt de […]
Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok. Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes […]
Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in […]
Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]
Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Het is snel te maken en zit bomvol met smaak. Als je geen Sriracha in huis hebt of je kunt het niet vinden in de supermarkt, gebruikt dan sambal hiervoor in de plaats. Je kunt het net zo pittig maken […]
Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]
Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti! Witte kool erbij Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte […]
Deze Aziatische gehaktballetjes met rijst en flour sprouts is een heel smaakvol gerecht en niet te pittig. Ik had nog een zakje flower sprouts liggen en heb deze roergebakken met wat knoflook, rode peper en gember voor wat extra smaak. Flower sprouts zijn mini kooltjes, het lijkt op een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Ze […]
Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken […]
Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]