Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]
Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden. Ik […]
Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, farro of couscous. Ik zag bij mijn groenteboer Meyer citroenen liggen en heb deze gekocht. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en […]
Met deze cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei kan je jouw man of vader verrassen als ontbijt of brunch op een speciale dag zoals bijvoorbeeld zijn verjaardag of Vaderdag. Cordita’s zijn kleine tortilla’s en gevuld met deze stevige kost, zullen ze er vast wel goed ingaan bij de mannen. Dude food als ontbijt. […]
Als het de tijd van bloedsinaasappels is, dan koop ik ze vaak en verwerk ze in diverse gerechten. Zo ook in deze salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta. Ik vind fruit in salades altijd een lekkere combinatie, vooral het friszure van de sinaasappel past goed in salades. Ik eet regelmatig tussen de middag een salade […]
Deze prachtig rode burgers zijn super lekker en gezond voor je. Het zijn mega biet en bonenburgers geworden, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken. Natuurlijk kan je ook kant-en-klare bietenburgers kopen, maar die zijn niet zo lekker als deze. En je weet in deze burgers wat erin gaat, en bij de gekochte burgers […]
Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]
Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]
Dit is mijn variatie op de klassieke carpaccio, het is namelijk een Biet en Bief carpaccio. Dunne plakjes rauwe ossenhaas vormen het middelpunt van dit Italiaanse voorgerecht, geserveerd met knapperige bieten en een fantastische Green Goddess dressing. Garneer het gerecht met wat sla, feta en een goede olijfolie. Carpaccio Runder carpaccio zou in […]
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]