De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]
En weer zo’n feestelijk gerecht. Deze eendenborst met chutney en pastinaakpuree maak je voor een speciaal etentje thuis. Je kunt de chutney en pastinaakpuree eventueel van te voren bereiden en dan op de avond zelf opwarmen. Dan hoef je alleen nog maar de eend te bakken. Gemak dient de mens. Eend Eendenborst bakken […]
Ik heb van Raijmakers Heetmakers een flesje pittige saus gekregen. Zij hebben vier verschillende soorten heetmakers en ik mocht de Tranquilizer gemaakt van habanero pepers en zoete aardappel ontvangen. Deze saus heeft spice level 3, maar heeft al een behoorlijke pit. Zij gaan zelfs tot spice level 5! Very spicy! Ik heb er deze heerlijke […]
Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden. Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette […]
Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet? Croque madame of croque monsieur Naast deze croque madame […]
Ziet deze romige avocadodip met kruiden er niet prachtig uit? En het is ook nog eens super lekker en een verantwoorde dip. Natuurlijk kan je alles met elkaar pureren tot een gladde saus, maar ik vond het leuk om de kruiden apart te mixen en dit dan op deze manier door de saus te roeren […]
Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]
Deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus is eigenlijk een ontzettend retro gerecht, maar ik kan je verklappen dat dit soort gerechten toch wel ontzettend lekker zijn. Het is een feestelijk visgerecht in een romige tomatensaus, wie vindt dat nou niet lekker? Kabeljauw Kabeljauw is een heerlijke magere witvis, met een fijne structuur. […]
En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]
Deze groene kruidensaus uit Duitsland heet daar Frankfurter Grüne Soße. De saus komt dus oorspronkelijk uit Frankfurt. Er zitten heel veel verschillende groene kruiden in de saus zoals peterselie, bieslook, veldzuring, kervel, dragon, dille, komkommerkruid, bonenkruid, pimpernel, waterkers en soms ook citroenmelisse. De kruiden worden in Duitsland meestal als kant-en-klaar kruidenpakket verkocht, zodat je zelf […]