Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken.   Kipgehakt   Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Za'atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Za’atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken. De smakencombinatie met de specerijen en kruiden vind ik zo lekker, ik denk dat dit wel mijn meest favoriete keuken is. Alhoewel …. ik vind de Aziatische, Franse, Italiaanse en Spaanse keuken ook zo lekker. Ik vind eigenlijk alles lekker, dat is […]

Aubergine met paddenstoelen en tarwe

Aubergine met paddenstoelen en tarwe

Deze Aubergine met paddenstoelen en tarwe is een heerlijk vegetarisch gerecht. Aubergines worden weinig gegeten in ons land en dat is jammer. Het is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik ben er gek op en daarom kan je best wel veel aubergine recepten vinden op de site. Waaronder nu ook deze te lekkere Aubergine met […]

Vegetarische halloumi gyros

Vegetarische halloumi gyros

Ik ben gek op gyros en halloumi en heb deze gecombineerd in een heerlijk gerecht. Deze vegetarische halloumi gyros is niets meer dan dunne plakjes halloumi voorzien van gyros kruiden en even gebakken in de pan. Geserveerd op dat lekkere platbrood met daarbij een saus van hummus met yoghurt en een frisse salade. Lijkt jou […]

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel

Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel. De meeste producten komen uit onze mooie Flevopolder. Ze worden in een flevourbox verkocht en elke maand is het een verrassing wat er nu weer in zit. Ik vind het leuk om dan uitgedaagd te worden om heerlijke […]

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]

Geplette paarse zoete aardappelen

Geplette paarse zoete aardappelen

Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]

Libanese erwtensoep

Libanese erwtensoep

Het is echt snert weer en ik werd door Peulvruchten.nl uitgedaagd om een speciale erwtensoep te maken. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken en heb daarom een heerlijke Libanese erwtensoep gemaakt. Behalve de Hollandse snert, hebben ook andere landen hun erwtensoep. Deze vegetarische erwtensoep is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden