Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.   Koud gerookte zalm   Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij […]

Saffraanrisotto met kreeft

Saffraanrisotto met kreeft

Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]

Rockefeller oesters

Rockefeller oesters

Dit klassieke recept van de Rockefeller oesters komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 ontstaan zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat ze daar toen escargots (slakjes) wilde bereiden, maar er waren geen slakken meer op voorraad. Toen hebben ze maar oesters uit de koelkast gehaald. Omdat het een ‘rijk’ […]

Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Tuna melt panini met avocadodip

Tuna melt panini met avocadodip

Ik doe bijna elke week boodschappen op de markt. Dan ga ik naar mijn groenteboer die veel lokale groenten verkoopt, de kaas- en notenboer en naar de bakker waar ik grote krentenbollen haal voor manlief. Hij is gek op die grote bollen en voor hem is dit makkelijk meenemen en eten tussen zijn golf coaching […]

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden