Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden. Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette […]
Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]
Ik had een zakje afgeprijsde gemengde bonen gekocht in de supermarkt. Maar die bleven maar in een keukenkastje liggen, tijd om er iets lekkers van te maken. Omdat het miezerig herfstweer is, leek mij een soep wel lekker. Deze pittige en goed vullende gemengde bonensoep met chorizo is ideaal voor deze koude dagen. Gemengde […]
De spaghetti pompoen is een hele bijzondere. Het heeft de naam te danken omdat het vruchtvlees zo draderig is als het gegaard is. Je kunt met een vork dan spaghetti trekken uit het vruchtvlees. Ik het een heerlijke vegetarische Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus gemaakt. Pompoenen Het is herfst en echt de tijd […]
Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]
Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]
Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood. Geschnetzeltes Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]
Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten. Piadina […]
Zelf zuurkool maken is helemaal niet moeilijk om te doen en het is nog eens leuk en lekker. Ik heb nu zuurkool gemaakt van rode spitskool. Zuurkool wordt in principe gemaakt van witte kool, maar deze rode kool is een leuk alternatief. Zuurkool Natuurlijk kan je zuurkool kopen in de winkel, maar door […]
Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief. Stroganoff […]