Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

Varkens Tomahawk met geglaceerd met miso

Varkens Tomahawk geglaceerd met miso

Tomahawk steaks komen niet perse van het rund, maar je hebt ook heerlijke tomahawks van het varken. Het is eigenlijk twee dikke ribkarbonades aan elkaar. Een heerlijke varkenssteak die je ook goed op de bbq kunt grillen. Ik heb de varkens Tomahawk geglaceerd met miso en gegaard in de oven, nadat ik hem eerst gegrild […]

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken.   Parelcouscous   Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

In de foodybox van Kroon op het Werk zaten gemarineerde tempeh blokjes van BOON. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Het is natuurlijk een vegetarische maaltijd geworden. Deze tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen is een heerlijke en gezonde maaltijd.   Tempeh   Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. De […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden