Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden. BBQ saus Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en […]
Ik had een heerlijke rode kool met appels en steranijs gemaakt. Maar er bleef de helft van over. Keurig netjes ingepakt in een zipper bag en ingevroren. Een maandje later toen ik de vriezer wilde schoonmaken, kwam ik die lekkere rode kool weer tegen. Natuurlijk heerlijk om te eten met een gekookt aardappeltje en een […]
Ik doe weer mee die leuke recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Deze keer mocht ik een recept uitzoeken van Nienke Vos van Foxilicious.nl. Nienke is een flexitariër, maar kookt vooral vegetarisch. Deze gerechten publiceert zij op haar blog. Zij wil mensen graag inspireren om vaker zonder vlees en vis te koken. Vandaag staat prei in […]
Deze rosbief uit de oven met balsamico uien was super mals en de uien waren een heerlijk bijgerecht bij het vlees. Rosbief en andere grote stukken vlees, koop ik meestal bij Beef&Steak. Ze zijn de specialist op dit gebied, er is heel veel keuze daar, perfecte kwaliteit en hele goede service en levering. De online […]
Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken. Erwtensoep of snert Over de hele wereld […]
Raclette is een typisch Zwitsers gerecht. Het is eigenlijk niets meer dan gesmolten kaas en gekookte aardappelen. Daarbij wordt nog wat vleeswaren in de vorm van rauwe ham of plakjes worst zoals salami en zure augurkjes en/of uitjes bij geserveerd. Het is een stevige kost, meer geschikt voor een winterse avond. Je hebt het misschien […]
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen. Couscous […]
In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), […]
Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout. Ragout Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]
De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]