Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken, die ik nog niet eerder bereid heb. Zo ook gnocchi zelf maken. Deze zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout en zijn volgens mij goed gelukt voor de eerste keer. En de smaak was echt top. Fluweelzachte deegkussentjes met een hartige topping. […]

Kip ovenschotel met lekker veel groenten

Kip ovenschotel met lekker veel groenten

Deze kip ovenschotel met lekker veel groenten is een recept van de Britse chef Tom Kerridge. Hij is de enige chef van een pub met een Michelin ster. Hoe bijzonder is dat! Tom Kerridge kampt zijn hele leven lang al met overgewicht. Een aantal jaren was hij zo’n 90 kilo(!) afgevallen, maar nu was hij […]

Linzen en paddenstoelen Bolognese saus

Linzen en paddenstoelen Bolognese saus

Deze vegetarische linzen en paddenstoelen Bolognese saus is een twist op de Italiaanse vleessaus Ragù alla Bolognese. Eigenlijk mag het geen Bolognese heten, maar ja ik doe het toch. Het is een snel en makkelijk te maken gerecht met lekker veel smaak.   Bolognese   Ragù Bolognese is een traditionele Italiaanse saus gemaakt van rundergehakt, […]

Kokos tomaten curry met kabeljauw

Kokos tomaten curry met kabeljauw

Ziet het er niet prachtig uit deze curry met vis? En het is ontzettend makkelijk te maken. Dus als je nooit vis bereid hebt, omdat je dit niet durft maak dan eens deze kokos tomaten curry met kabeljauw.   Curry   Een curry is een gekruid gerecht uit de Aziatische keuken. Dit kan uit India, […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Spätzle met uien, spek en kaassaus

Misschien heb je wel eens op wintersport in Oostenrijk Käsespätzle mit Speck, Sahne und Zwiebeln gegeten. Een heerlijk maar oh zo machtig soort Oostenrijks pastagerecht. Deze spätzle met uien, spek en kaassaus is mijn variatie op dit gerecht. Een caloriebommetje, maar wel heerlijke kost op een koude dag. Dit gerecht lijkt een beetje op de […]

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Deze pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus is een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij niemand het vlees zal missen. De romige en iets zoete pastinaakpuree past heel goed bij het aardse van de paddenstoelen. Een de rode wijnjus maakt het helemaal af. Het is een heerlijk herfstachtig of winters gerecht. Maak het als de pastinaken in […]

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Deze kabeljauw met zeekraal en paprikasaus ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is een super lekker gerecht en met de juiste voorbereidingen staat het in no-time of tafel. Maak het voor een speciaal etentje en de visliefhebbers zullen verrukt zijn.   Kabeljauw   De kabeljauw is een […]

Goed gevulde cheeseburger soep

Goed gevulde cheeseburger soep

Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. […]

Courgetti met pittige cashewsaus

Courgetti met pittige cashewsaus

Deze vegan en koolhydraatarme courgetti met pittige cashewsaus is een heerlijk en super snel te maken gerecht. Ik denk dat iedereen het lekker zal vinden en het vlees niet zal missen. Maar het gerecht is natuurlijk ook lekker met een stukje vis of kipfilet erbij.   Courgetti   Courgetti is niet anders dan een courgette […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden