Tempura van courgettebloemen

Tempura van courgettebloemen

Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]

Zelfgemaakte proteïne pindakaas

Zelfgemaakte proteïne pindakaas

Na mijn gastric sleeve operatie is het belangrijk om zoveel mogelijk eiwitten naar binnen te krijgen. Dit lukt niet altijd en ik heb ook niet altijd zin om veel vlees op een dag te eten. Daarom heb ik deze zelfgemaakte proteïne pindakaas bedacht, zodat ik op die manier toch wat extra eiwitten eet.   Deze […]

Aioli gemaakt van aquafaba

Aioli gemaakt van aquafaba

Aquafaba, wat is dat zal jij je misschien afvragen? Aquafaba is het vocht wat in een pot kikkererwten (of andere peulvruchten) zit. Dat goedje wat je altijd door een zeef heen gooit. Niet meer doen, want van dit vocht kan je hele leuke recepten maken, zoals deze Aioli gemaakt van aquafaba. Deze vloeistof lijkt heel […]

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]

Paascake met advocaat

Paascake met advocaat

De kleur van Pasen is toch wel geel en daarom past advocaat zo goed bij Pasen. Deze Paascake met advocaat is dan ook een ideale verwennerij met de Paasdagen. Ik heb voor dit recept een ganzenei gebruikt, het is daar momenteel de tijd van het jaar voor. Ganzeneieren doen het heel goed in een cake, ze […]

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Ik wilde muffins met dadels maken, maar het bleek dat ik zachte gedroogde vijgen in plaats van dadels gekocht had. Nou ja, dan maar proberen met vijgen! En dat pakte goed uit, kan ik je verklappen. Het zijn dus Muffins met vijgen, yoghurt en havermout geworden. Het leuke is dat door de structuur van de […]

Jalapeño saus

Jalapeño saus

Deze pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants. Het is een frisse en pittige saus die jouw gerechten een extra kick kunnen geven. Ook lekker om te serveren bij tortilla chips, op een lekkere steak of bij quesadilla’s. Jalapeño pepers kunnen erg pittig zijn. Als je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden