Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Koop een goede kwaliteit kalkoen, hier kan je lezen waar ik de kalkoen vandaan heb. Maar hoe bereid je een Kerst kalkoen. Het grootste probleem bij het garen van een kalkoen is dat de poten meer tijd nodig hebben dan de borst. Als je de eerst helft van de braadtijd de kalkoen met de borstkant […]

Rundvlees chili

Rundvlees chili

Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen. Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van. Ik heb in dit recept paprikapuree […]

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Ragù alla Bolognese

In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]

Estofado

Estofado

Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]

Klassieke Hachee

Klassieke Hachee

Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee.   Hachee   Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]

Surinaamse kippendijen met basmatirijst

Lekker kruidig en pittig gerecht, waarbij de geurige basmatirijst het goed doet. Basmatirijst is een witte langkorrelige en droogkokende rijst. Het is een zeer aromatische rijst met veel smaak. Zeer geschikt om bij kruidige gerechten, zoals deze Surinaamse kippendijen, te serveren. Ik had nog zelfgemaakt Atjar in de koelkast staan en dit leek mij wel […]

Bavette met balsamico uien

Bavette met balsamico uien

Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden