Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]
Deze wraps gevuld met gerookte kipfilet zijn heerlijk om te eten op een warme zomeravond als je geen zin hebt om te koken. Natuurlijk kan je ze ook als lunch nuttigen. Makkelijk te maken salade, die het ook goed zou doen bij bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt […]
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een patatje kapsalon van een snackbar gegeten heb, maar ik vind het wel leuk om dit soort gerechten thuis te maken en er eventueel een iets gezondere versie van te maken. Mijn versie is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites geworden en ik kan je verklappen dat […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]
Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]
Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]
Buffalo chicken wings is een beroemd Amerikaans gerecht. Hubbie die 26 jaar in Amerika gewoond heeft is nog steeds gek op Amerikaanse gerechten. Deze Buffalo balletjes op een broodje is een twist op de Buffalo chicken wings. Dit stokbroodje met gehaktballetjes is heerlijk als avondeten, maar natuurlijk ook lekker als lunch. Buffalo chicken wings […]
Poké (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een poké bowl met zalm, enoki en avocado gemaakt. Meestal wordt het […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]