Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel. Bavette […]
Het is zomer en de barbecues draaien volop. Maar wat gooi je erop als je geen vlees wilt eten? Nou deze heerlijke Halloumi spiesjes met krieltjes en hele kleine paprika’s natuurlijk. En daarbij maken we nog een lekkere zelfgemaakte pesto, genieten maar. Met deze spiesjes serveer je een complete maaltijd, en het zoute van de […]
En alweer mocht in een mooie foodybox van Kroon op het Werk ontvangen. Dit is de zomereditie en er zitten weer toffe producten in. Het eerste product waarmee ik iets gemaakt heb is de Furikake Zeewier. Een Japanse smaakmaker gemaakt van zeewier. Dit vraagt natuurlijk om een passend gerecht en het is een heerlijke Poke […]
Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]
Speciaal voor manlief heb ik deze bloemkool pizza met garnalen en maïs gemaakt. Deze pizza heeft de smaken van Louisiana in Amerika. Het land waar hij zo gek op is omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Een pittige pizza gemaakt op een bloemkool pizzabodem van Magioni pizza. Een heerlijke pizza die je kunt bereiden […]
Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]
Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]
Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]
Ik had een Libanees platbrood over van de Flevour foodbox en wilde daar nog iets lekkers van maken. Heb even gekeken wat ik nog in de koelkast had liggen, mozzarellabolletjes, beetje gekookte spinazie en nog een paar tomaatjes op het aanrecht. Als ik dat nou eens erop leg en dan een eitje erboven breek, dan […]
Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst. Hasselback […]