Wij zijn gek op witlof en toen ik witlof en kruimige aardappelen uit onze eigen polder ontving kwam ik tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen witlofgerecht uit de oven op de site had staan. Hoog tijd om dit eens te maken. Het is een witlofschotel met puree uit de oven geworden. De puree […]
Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]
Het nationale drankje van Taiwan verovert nu ook ons land. Bubble Tea oftewel Boba is een drankje gemaakt van thee, melk, een siroop en tapiocaparels. Deze parels worden gemaakt van cassave en als ze gekookt zijn, hebben ze de structuur van winegums. De balletjes hebben weinig smaak, maar geven een leuk effect aan het drankje. […]
Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]
Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt. Drie in de pan […]
Dit nagerecht is een traditioneel Brits dessert. Ik wilde het al heel lang maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een bijzonder recept, de pudding wordt namelijk gemaakt van broodkruim van oud brood met melk, eieren en jam. Dit alles gaat in de oven en tada je hebt een origineel Queen […]
Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met […]
Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]
Nou, ik ben momenteel helemaal verslingerd aan de tapioca parels. Deze keer heb ik er een tapiocapudding met karamel van gemaakt. Een heerlijk zacht en romig toetje met een lekkere gezouten karamelsaus en pinda’s erbij. Makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Dit wil je proeven! Tapioca parels Tapioca parels zijn kleine balletjes […]
Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]