Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op! Nuggets […]
Ik heb een leuk recept voor Moederdag gemaakt, namelijk deze red velvet mugcake. Hiermee kan jij jouw moeder verwennen. Het is een vrij makkelijk te maken receptje waarmee je een heerlijk ontbijtje kunt maken. Een comfort ontbijtje in een kom, daarmee wil je toch verrast worden? Red velvet De Red velvet cake komt […]
Wat doe je met appels en de appel/peersap die in een maandelijkse groentebox zit? Je maakt er een heerlijke Bircher muesli van. Elke ochtend ontbijten wij met iets anders. De ene keer is het overnight oats, een chiapudding, een smoothie of kwark met vers fruit en wat zelfgemaakte granola. Vandaag aten wij een heerlijke Bircher […]
In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]
Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]
Ja het is weer tijd voor die prachtige gekleurde wortelen. Ik koop ze altijd bij de groenteboer op de markt omdat ik weet waar deze wortelen vandaan komen. Dit is namelijk van de een boer bij ons uit de buurt. Serveer het als bijgerecht bij een speciaal etentje. Of als een vegetarisch hoofdgerecht samen met […]
Ik had nog een halve in de oven gegaarde muskaat pompoen over en heb daar deze goddelijk lekkere overnight oats met pompoen van gemaakt. De pompoen eerst gepureerd tot een mooie gladde massa en dit met de havervlokken en yoghurt gemengd. Op smaak gebracht met speculaaskruiden en vanille proteïnepoeder. Zo wil je de dag toch […]
Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]
Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak. Indiase recepten Riti raita heet […]
Ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor jullie van de Engelse Mary Berry. Je kunt deze Wraps met pompoen en bonenmix zowel warm als koud serveren. Makkelijk en snel te maken en ze doen het ook goed als vegetarische lunch op je werk. Vegetarische gerechten Wij zijn gek op vlees, maar eten het […]