Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]
Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. […]
Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]
Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]
Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flespompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]
Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]
De topping van deze twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Je krijgt het beste van […]
Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een soort kurkuma custard laag. Dit makkelijke recept voor Zuid-Afrikaanse bobotie is een heerlijk, traditioneel gerecht. Het wordt zelfs vaak gezien als HET nationale gerecht van Zuid-Afrika! Het is een hartige, smaakvolle, aromatische ovenschotel met gehakt, wat zowel zoet als […]
Lekker om in de herfst of winter te bereiden. Het is geen taart voor de slanke lijn!
Herfst …. paddenstoelentijd, maak daarom deze heerlijke soep. Zelf paddenstoelensoep maken is helemaal niet moeilijk.