Deze aspergequiche met kaas bevat zelfs drie soorten kaas. Tja wat zal ik zeggen …. ben gewoon gek op asperges en kaas. Dus als jij ook een kaasliefhebber bent, maak dan snel deze overheerlijke quiche. Een lekker voorjaarsgerecht, serveer het als lunch of avondeten. Zowel warm als koud lekker. Asperges De asperge is […]
Wat een heerlijke voorjaarssalade. Tijd voor asperges en wellicht voor zelfgemaakt vlierbloesemsiroop, want die staan ook al weer in bloei. Deze salade met asperges, avocado en vlierbloesemdressing is heerlijk als voorgerechtje voor vier personen tijdens een etentje of als lunch salade voor twee personen. Asperges De witte asperges worden ook wel het witte […]
In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te verzinnen met asperges. Vanavond staat gegratineerde asperges met ham op het menu. Asperges en ham passen heel erg goed bij elkaar en ik ben gek op kaas. Dus een nieuwe combinatie met gegratineerde asperges […]
In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk […]
Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan. Paella Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]
Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]
Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt. Salades Salades zijn een prima […]
Hoera de daslook staat weer op veel plekken te wachten om geknipt te worden. Dit heerlijk groene blad heeft een heerlijke uien/knoflook smaak en doet het goed in veel gerechten. Vandaag heb ik deze romige broccoli soep met daslook gemaakt. Niet alleen prachtig groen, maar ook nog eens super goed voor je en super lekker. […]
Dit is een heel makkelijk te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Dus sla dit recept voor deze spaghetti met rode biet, balsamico en feta snel op en ga het eens maken. De saus wordt o.a. gemaakt van gepureerde rode biet, dit geeft die prachtige mooie rode kleur aan de pasta. Niet alleen mooi […]
Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout. Ragout Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]