En weer een hamburger recept, maar ja deze Kipburger met rode curry was zo lekker dat ik het recept toch graag wil delen met jullie. Ik weet het, er staan al diverse burger recepten op de site, maar ja we zijn een beetje verslaafd eraan. En dan wel aan lekkere zelfgemaakte hamburgers natuurlijk. Hamburgers […]
Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd. Linzen Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]
Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]
Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst. Tonkatsu Ton […]
Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt. Salades Salades zijn een prima […]
Deze preistamppot met blauwe kaas en daslook is een recept uit de Stamppotbijbel van Werner Drent. Ik mocht dit boek van hem ontvangen en daar ben ik erg blij mee. Er staan meer dan 200 stamppotgerechten in, dus als jij gek op stamppot bent dan kan ik jou dit boek echt aanbevelen. Niet alleen de klassieke […]
Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]
Ik mocht enkele hamburgers ontvangen en vandaag aten wij de bacon beefburger. Deze burger is een super sappige burger gemaakt van van Bommelerwaards rundvlees, Brabants varkensvlees en gerookt spek. Ik heb er een heerlijke hamburger met barbecue uien van gemaakt. Hamburgers Deze bacon burger heeft al heel veel smaak van zichzelf, de smaak […]
Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]
Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld. Kalfslever Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten […]