Ik ben gek op het kruidenmengsel van de chai thee. Dus bedacht ik deze smaken in een chocoladetruffel. Het is niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens……ze zijn te lekker. Zachte en zijdezachte donkere chocoladetruffels doordrenkt met de heerlijk geurige kruidensmaken van chai thee! Niets geeft de gezelligheid van de feestdagen […]
Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels
Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.
Gnocchi met romige blauwe kaassaus is een eenvoudig en heerlijk diner voor degenen onder ons die weinig tijd hebben. Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is zo heerlijk en kookt in één pan! Er is niets beter dan het gemak van bereide gnocchi om de honger te stillen. In dit eenpansgerecht zijn zachte gnocchi de […]
Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]
Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]
Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]