In plaats van de stoofpeertjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht te serveren, kan je er ook een heerlijk dessert van maken. Deze stoofpeertjes met mascarponemousse zijn een mooi en gemakkelijk dessert. Voor gepocheerde peren zijn er geen speciale vaardigheden, pannen of ingrediënten vereist, alleen fruit, wijn en warme specerijen! Bovendien smaken ze de volgende dag […]
Serveer deze cocktail voor het Kerstmenu en de feestvreugde is begonnen. Deze Kerstcocktail van cranberry’s en champagne is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig rood uit. De smaken van de Kerst in een glas, wie wil dat nou niet. Champagne Champagne is en blijft toch wel een […]
Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]
Als je eens wilt uitpakken na een diner, maak dan deze zalige kersen cheesecake. Deze no bake cheesecake is zo’n eenvoudig en geweldig dessert. De combinatie van een koekjeskorst met de romige cheesecake-vulling en vervolgens gegarneerd met de kersen maakt dit klassieke dessert onweerstaanbaar. Deze cheesecake is de perfecte manier om zoveel speciale gelegenheden en […]
Tussen al het zomerfruit verschijnen eind juni de kersen. Tijd om deze te gebruiken in dit dessert.
Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.
Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]
Deze gegrilde pompoenplakken met feta en cranberries is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. Ik […]
Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet? Bakken maar Zoals jullie misschien al eens […]