Sgroppino is een heerlijk Italiaans drankje gemaakt van citroensorbetijs en Prosecco. Het bestaat al eeuwen en werd vroeger bij copieuze maaltijden vooral als tussengerecht geserveerd. Tegenwoordig wordt Sgroppino meestal als verfrissend drankje na de maaltijd gedronken. IJzige drankjes lijken misschien een moderne uitvinding, maar het koude brouwsel van vandaag gaat honderden jaren terug naar Venetië! […]
Dit recept voor Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen is een variant op de klassieke Niçoise salade. Het bestaat uit malse zalm, truffelaardappelen, eieren, peultjes, olijven, tomaten en een heerlijke dressing. Een luxe variant op de klassieke salade. Voor deze salade heb ik de zalm gekonfijt. Als je dit te spannend vindt om te […]
Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!
Een heerlijke salade met prachtige kleuren.
Eén van mijn favoriete ontbijtrecepten aller tijden: Eggs Benedict met gerookte zalm! De zelfgemaakte Hollandaisesaus is voor sommigen een uitdaging, daarom heb ik daar een makkelijker alternatief voor gemaakt. Voeg een knapperige, geroosterde beschuitbol, gerookte zalm, verse bieslook en een gepocheerd ei toe en je bent helemaal klaar voor een geweldige ochtend! Het is het […]
Leuke kleine hartige taartjes met pompoen en blauwe kaas.
Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het […]
Tja paars is onze lievelingskleur en toen ik deze fles likeur zag staan moest ik hem natuurlijk meenemen. Lekkere Parfait Amour cocktail met bubbels en een prachtige kleur. Dit wil je eens proeven! Parfait d’Amour Parfait d’Amour ook wel Parfait Amour genoemd betekent letterlijk vertaald ‘Perfecte Liefde’. Deze donkerpaarse likeur werd al eeuwenlang […]
Ik had heerlijke stoofpeertjes gemaakt in rode wijn. Het vocht waar de peertjes in gekookt zijn heb ik daarna ingekookt tot een lekkere siroop. Dit is natuurlijk heerlijk over de peertjes, maar als je dan nog wat overhoudt gebruik het dan om deze zalige cocktail van stoofpeertjessiroop en champagne te maken. Stoofpeertjes Stoofperen […]