Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]
Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten. Kumquats De kumquat is […]
Dit is eigenlijk een pizza die per ongeluk ontstaan is. Ik had geen zin om boodschappen te doen en heb toen het een en ander aan ingrediënten en kliekjes uit de koelkast getrokken. Zo had ik nog een pizzadeeg liggen, die ik eigenlijk voor iets anders wilde gebruiken. Twee gekookte paarse zoete aardappelen, een bakje […]
Speciaal voor manlief heb ik deze bloemkool pizza met garnalen en maïs gemaakt. Deze pizza heeft de smaken van Louisiana in Amerika. Het land waar hij zo gek op is omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Een pittige pizza gemaakt op een bloemkool pizzabodem van Magioni pizza. Een heerlijke pizza die je kunt bereiden […]
Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje. Taco’s Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]
Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan […]
Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]
Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]
Je hebt waarschijnlijk wel eens Kip Madras klaargemaakt met een pak wereldgerechten van een bepaald merk. Maar ik heb hier een recept voor jou maar dan zonder dit pak. Dit is ook een snel te maken Kip Madras recept, maar eentje met veel minder smaak- en geurstoffen en E-nummers. Madras Wij zijn gek […]
Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op. Burrito Een burrito is dus een van oorsprong […]