Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Herfst …. paddenstoelentijd, maak daarom deze heerlijke soep. Zelf paddenstoelensoep maken is helemaal niet moeilijk.

Pompoen cheesecake in een glaasje

Pompoen cheesecake in een glaasje

Lekker dessert voor in het najaar.

Kruidige appelcompote

Kruidige appelcompote

Lekker bij kip, kalkoen of varkensvlees of eet het als toetje.
Ik vind compote lekkerder dan appelmoes omdat in de compote nog stukjes appel zitten.

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Hummus, humus, hoummous, houmous, hommos of goumoes is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. Ik heb nu een lekkere zelfgemaakte pompoenhummus gemaakt.   Hummus   De pompoenen zijn volop in het seizoen en wij zijn er […]

Wortel hummus

Wortel hummus

Deze wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van tevoren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en superlekker, wie wil dat niet. En […]

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Puffy en fluffy pizzabodem met balsamico uien, zoete peren en romige blauwe kaas. Het is zoet. Het is hartig. Deze pizza met balsamico uien, peer en Stilton is het beste van twee werelden. Er is geen betere combinatie dan peer en blauwe kaas. De elegante, knapperige smaken van peer, met die subtiele zoetheid, zijn gemaakt […]

Biet en Bief carpaccio

Biet en Bief carpaccio

Dit is mijn variatie op de klassieke carpaccio, het is namelijk een Biet en Bief carpaccio. Dunne plakjes rauwe ossenhaas vormen het middelpunt van dit Italiaanse voorgerecht, geserveerd met knapperige bieten en een fantastische Green Goddess dressing. Garneer het gerecht met wat sla, feta en een goede olijfolie.   Carpaccio   Runder carpaccio zou in […]

Espresso granita met slagroom

Espresso granita met slagroom

In de Foodybox Lente die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zat een fles Amarula Vanilla Spice. Natuurlijk lekker om zo te drinken, maar ja deze foodie gaat er weer mee aan de slag. Ik heb ze gecombineerd in deze heerlijke Espresso granita met slagroom waarin Amarula in verwerkt is. Het is een […]

Zelf de lekkerste Baileys maken

Zelf de lekkerste Baileys maken

Baileys oftewel Baileys Irish Cream is een Ierse likeur die gemaakt wordt van whiskey (uiteraard) en room. Het is een populair drankje en is vooral lekker om na en etentje te drinken. Maar deze heerlijke likeur is makkelijk thuis te bereiden. Ik vertel je hier hoe jij zelf de lekkerste Baileys maken kan.   Baileys […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden