Bavette met tomaten maïssalsa

Bavette met tomaten maïssalsa

Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.   Bavette […]

Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]

Piadine gevuld met groente en kaas

Piadina gevuld met groente en kaas

Een piadina is een dun Italiaans platbrood wat vaak in Italië als sandwich verkocht wordt. Ze worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Italiaanse producten zoals mozzarella, Fontina, prosciutto, salami, tomaten, tonijn, sla, basilicum, etc. Ideaal voor onderweg. Je kunt een piadina koud of warm eten. Deze piadina gevuld met groente en kaas hebben wij warm […]

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.   Siciliaanse pastagerechten   Deze pasta is een gerecht uit […]

Kip met spekjes en paddenstoelen

Kip met spekjes en paddenstoelen

Deze heerlijke romige kip met spekjes en paddenstoelen is een makkelijk te maken gerecht. Een ideaal gerecht om op een doordeweekse dag te maken. Het is een eenpansgerecht, dus je hebt ook niet zoveel afwas. Hoe fijn is dat.   Kipfilet   Kipfilet is een mager en verantwoord stukje vlees. Het is daarom waarschijnlijk ook […]

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Ik weet dat manlief er niet zo van houdt om van een hele vis te peuzelen, maar deze dorade met citroen, kappertjes en olijven vond hij toch wel super lekker. Het is even een klusje om te eten zei hij, maar het was het helemaal waard. En dat is het ook. Een smaakvol visje met […]

Hamburger Pizza

Hamburger Pizza

Heb je zin in pizza, maar eigenlijk ook in een hamburger? Maak dan een hamburger pizza. Een heerlijke combinatie, dit wil je proberen. Een pizza belegd met gehakt, twee soorten kaas, ui, paprika, tomaatjes en ontbijtspek, hoe lekker klinkt dat. En heel makkelijk zelf thuis te maken.   Pizzabodem   Ik heb voor het gemak […]

Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Ik mocht een fles Lima Drinking Vinegar Gember-Kurkuma ontvangen in de foodybox van Kroon op het Werk. Ik kende deze vinegar/azijn nog niet, tijd om ermee te gaan experimenteren. Heb allereerst natuurlijk een slokje geproefd, poeh hé wel heftig spul om zo te drinken. Eerst maar eens op een andere manier gebruiken, zoals in de […]

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar toen ik de Cheese Rebelz Yellow burgers naturel mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, wist ik ineens dat ik deze twee ging combineren. Het is een te lekkere gegrilde kaas en uien bhaji […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden