Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]
Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en […]
Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]
Lamsgehakt op smaak gebracht en als een platte gehaktschijf in z’n geheel gebakken in een gietijzeren pan. Dat is deze Tepsi kebab met spinazieyoghurt. Het is een recept van Sabrina Ghayour en ik ben groot fan van haar Midden-Oosterse recepten. Tepsi kebab Dit is een Turkse kebab welke in de oven gebakken wordt. […]
We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten. Een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten zijn toch wel de stamppotjes. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, zuurkool, andijvie, hete bliksem en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppot gerecht. Ik heb nu […]
Na de zomervakantie is Mandy van Mandyandmore.nl weer gestart met haar leuke swiepswoepswap. Het is een receptenswap, waarbij je een andere foodblogger krijgt toegewezen waarvan jij een recept maakt. Deze keer werd ik aan Thomas Culinair gekoppeld. Zijn recept van sushi in taartvorm sprak mij erg aan. Ik heb er een sushitaartje met zalm en […]
Deze Galette met pompoen en paddenstoelen is een heerlijke vegetarische hartige taart. Serveer het voor een speciaal etentje thuis. Maak er een lekkere vegetarische jus bij en een groene salade en je hebt een compleet vegetarisch menu. Galette Een galette is een Franse open platte taart welke hartig of zoet kan zijn. De […]
Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel. Stoofvlees Dit is vlees […]
Ik heb al diverse curry’s op de site staan, maar deze vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen is ook niet te versmaden. En wat denk je, het is ook nog eens een vegan gerecht. Het is een echte comfortfood, vol met lekkere ingrediënten die goed voor je zijn. Zoals de vezels in vitaminen in […]
Ik heb eigenlijk niet zoveel belegde broodjes op de site staan. Tijd om er weer eentje te maken en het recept met jullie te delen. Dit overheerlijke broodje sucuk met mozzarella is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Maar ik plaats het recept toch maar wel omdat het zo’n lekkere combinatie is. […]