Ik had al heel lang geleden eens een wafelijzer (apparaat) gekocht, maar deze stond nog steeds ingepakt achter in een kast. Geen idee waarom ik die tot nu toe nog niet gebruikt had. Maar geen excuses meer, ik ga wafels bakken vandaag. Het worden wafels met sinaasappel en curd. En omdat het bloedsinaasappeltijd is garneer […]
Eierkoeken zijn ronde luchtige koeken die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ze worden gemaakt van (natuurlijk) eieren, suiker, bloem en bakpoeder. Je kunt ze nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld citroenrasp, vanille of sinaasappelrasp zoals ik bij deze eierkoeken met sinaasappel en cranberries heb gedaan. Tussendoortjes Een eierkoek is een redelijk […]
Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken. Ganzeneieren Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]
Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]
Sodabrood oftewel soda bread klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar is toch echt een overheerlijk brood. En daarbij is het brood wat je heel snel en makkelijk bereid. Het deeg hoeft namelijk niet te rijzen omdat er geen gist ingaat. Nou heb ik jullie overgehaald en gaan jullie zelf Iers sodabrood maken? Sodabrood […]
Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen. Brownies Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]
Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af. Fritters […]
Ik had heel veel walnoten gekregen van de boom die bij mijn zusje in de tuin staat. Heb ze laten drogen op een krant boven de convectorput. En daar lagen ze maar, tja toch maar iets ermee doen. Eerst een hele middag bezig geweest om ze te kraken, maar dan heb je ook wel een […]
Ik bak nooit oliebollen met oudjaar, maar wel appelflappen of appelbeignets. Die vind ik wel lekker, oliebollen dus niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar alternatieven die ik eten kan en de rest van de familie ook lekker vindt. Vandaag heb ik deze luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten gebakken en ze vielen goed […]
Ik lust geen oliebollen, maar als alternatief maak ik graag deze kleine luchtige ricotta bollen op oudejaarsavond. Ze lijken een beetje op luchtige donuts. Ik heb ze gevuld met gedroogde cranberries en chocodrops, maar je kunt er natuurlijk ook rozijnen, noten, etc. in verwerken. Dus als jij ook niet van die zware oliebollen houdt, maak […]