Kipfilets met dragonsaus

Kipfilets met dragonsaus

Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met dorade (oftewel zeebrasem). Het roosteren van de tomaten bij de vis verdiept de smaak in dit gerecht van geroosterde dorade. Hun gekarameliseerde sappen mengen zich met de olie, wijn, knoflook en rode peper, waardoor dit gerecht een hoger niveau bereikt. Op zoek naar een makkelijk […]

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Ik ben altijd op zoek naar verschillende risotto-recepten, omdat ik er zo dol op ben. En toen ik dit recept voor zeekraalrisotto van Sergio Hermans voorbij zag komen, wist ik dat ik dit wilde uitproberen. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wel een hele bijzondere risotto! Zeekraal is een van […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Een heerlijke risotto met een Spaans tintje, dit wil je proberen! De risotto wordt gemaakt van kipdijfilets, chorizo, kikkererwten, paprika’s, tomatenblokjes, zwarte olijven en als smaakmakers de gerookte paprikapoeder, saffraan en een laurierblaadje. Een lekker eenpansgerecht die het goed zal doen op een herfstachtige dag.   Het duurt slechts 45 minuten om het te maken, […]

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Als je van mosselen houdt, is dit jouw gerecht.

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Probeer eens mosselen op deze manier.

Fish pie met wortelpuree

Fish pie met wortelpuree

Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden