Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Walnoten en mandarijnen Baklava

Walnoten en mandarijnen Baklava

Baklava is een traditioneel lekkernij uit het Midden Oosten (alsmede Griekenland en Turkije). Door het gebruik van alleen maar honing, is deze Baklava niet zo mierzoet. Maak de walnoten en mandarijnen Baklava voor als je bezoek krijgt. Lekker bij de koffie of thee, maar ook heerlijk na een dinertje.   Oranjebloesemwater kan je tegenwoordig in […]

Brownies in een potje

Brownies in een potje

Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.   Ik zag deze leuke potjes staan […]

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Rundersaucijs met gebakken rode kool

Op onze trip naar Twente deze zomer hebben wij o.a. de boerderij Erve Elferman bezocht. Hier houden ze Limousine runderen …. de lekkerste vleeskoeien! Ik heb daar natuurlijk heel veel lekker vlees gekocht. In het vleespakket zaten ook lekkere verse worsten, Zoozies noemt boer Harrie ze. Hij heeft ze in verschillende smaken, deze zijn gemaakt […]

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk […]

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons tweeën gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 […]

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Vaak eet ik ’s middag salades in plaats van brood. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en stel daar een salade van samen. Er lagen nog een paar gekleurde wortelen, gerookte kip en ‘wegwerpdruiven’ van de druivenpluk op Wijngoed Wilgenhorst. Vooral met die druiven wilde ik iets doen, vind het altijd zo zonde […]

Muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden

Muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden

Deze muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden zijn heerlijke muffins om in het najaar te maken. Je kunt natuurlijk ook verse appels gebruiken, dan moet je de muffins zeker 25 minuten bakken anders zijn ze te ‘nat’ van binnen. Als je gedroogde appeltjes gebruikt hoef je ze maar 20 minuten te bakken, omdat de […]

Appelcrumble met havermout en walnoten

Appelcrumble met havermout en walnoten

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden