Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg […]
Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]
Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet […]
Heb jij wel eens koolrabi gegeten? Waarschijnlijk niet. Het is niet zo’n populaire groente in ons land, waarschijnlijk omdat je niet weet wat je met deze groente aan moet. Koolrabi is een soort van ‘vergeten groente’ die nog weinig meer gebruikt wordt in onze keuken. Maar ik heb een heerlijk recept voor een koolrabisoep met […]
Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]
Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken. […]
In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]
Ik heb diverse cheesecake recepten op de site staan, maar kwam erachter dat ik nog nooit een kwarktaart gemaakt had. Hoog tijd om dit eens te bereiden en het recept met jullie te delen. Dit schattige kwarktaartje met rode bessen heb ik eigenlijk gemaakt omdat ik van die heerlijke rode besjes kreeg uit onze eigen […]
De rabarber en aardbeien zijn in het seizoen. En omdat deze twee zo goed samengaan, heb ik een heerlijk rabarber en aardbeienijs ervan gemaakt. En het goede nieuws is dat je voor dit ijs helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Wel een paar uur geduld, want het ijs moet natuurlijk opstijven in de koelkast. Maak een […]
Als je onverwacht eters krijgt en je wilt snel een lekker nagerecht bereiden, maak dan deze syllabub met Limoncello en citroen. Een snel te maken toetje wat toch heel erg feestelijk is. Breng het op smaak met wat jij lekker vindt, ik heb er een frisse citroensmaak aan gegeven door de toevoeging van citroenrasp en […]