Ik had al heel lang geleden eens een wafelijzer (apparaat) gekocht, maar deze stond nog steeds ingepakt achter in een kast. Geen idee waarom ik die tot nu toe nog niet gebruikt had. Maar geen excuses meer, ik ga wafels bakken vandaag. Het worden wafels met sinaasappel en curd. En omdat het bloedsinaasappeltijd is garneer […]
Het Turks nagerecht Kunefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Heb dit gekocht om mezelf ertoe te zetten om het eindelijk eens te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije en ik was toch reuze […]
Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]
Manlief had een golfclinic verzorgd in Emmen en na afloop kreeg hij als bedankje een plankje met daarop 2 stuks nagelhout en een ‘golf bitter’. Nu had ik geen idee van nagelhout was. Het zag eruit als de Italiaanse Bresaola en nadat ik er een paar plakjes vanaf gesneden had, bleek dit ook zo te […]
Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat […]
Ik wilde al zo lang een gembercake maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een echte winterse cake en vanwege de feestmaand heb ik hem in een tulband cakevorm gebakken. Het is een heerlijke smeuïge en feestelijke gembercake tulband met sinaasappelicing geworden. Gembercake Gembercake oftewel gingerbread wordt veel in […]
Deze Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten is een echte traktatie met de feestdagen. Alle smaken van december zitten erin. Je kunt de cake vullen met wat jij lekker vindt, neem bijvoorbeeld rozijnen of dadels in plaats van gedroogde rozijnen, pecannoten of walnoten en/of kaneelpoeder. Ik heb geroosterde en fijngehakte hazelnoten gebruikt omdat ik die […]
Wil je voor de feestdagen een makkelijk en niet te duur recept voor het vlees serveren, maak dan dit feestelijk gehaktbrood met cranberries. Meng de avond van te voren alle ingrediënten met elkaar en doe dit alvast in een cakeblik. Dan zet je op de feestelijke avond zelf het gehaktbrood in de oven en die […]
Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen. Kweeperen De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]
Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]