Noedels met garnalen en ananas

Noedels met garnalen en ananas

Een snel en heerlijk roerbakgerecht. Wie wil dat nou niet? Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt maar toch iets lekkers wilt eten. Deze noedels met garnalen en ananas zijn lekker pittig, zoet en zuur en super makkelijk en snel te maken.   Garnalen   Gebruik voor dit gerecht grote rauwe garnalen. Je […]

Japanse Yakatori kipspiesjes

Japanse Yakatori kipspiesjes

Ik had me al zo lang voorgenomen om deze Japanse Yakatori kipspiesjes eens te maken maar het kwam er maar niet van. Nu was het eindelijk zo ver en man oh man, had ik ze maar eerder gemaakt. Deze kipspiesjes zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Dit recept ga ik zeker vaker […]

Vegetarische slawraps met tempeh

Vegetarische slawraps met tempeh

Deze vegetarische slawraps met tempeh is een super makkelijk te maken gerecht. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag. De romige pindasaus erbij, maakt het gerecht helemaal af. Oosterse smaken in een knapperig slaschuitje!   Tempeh*   Deze slawraps worden gevuld […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

In de foodybox van Kroon op het Werk zaten gemarineerde tempeh blokjes van BOON. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Het is natuurlijk een vegetarische maaltijd geworden. Deze tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen is een heerlijke en gezonde maaltijd.   Tempeh   Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. De […]

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]

Hummus met zwarte knoflook

Hummus met zwarte knoflook

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik gek op zwarte knoflook. Ik heb diverse recepten met dit zwarte goud op de site staan, zoek ze maar eens op. En nu heb ik die zwarte teentjes verwerkt in een hummus. Ik kan je verklappen dat deze hummus met zwarte knoflook erg lekker geworden is.   […]

Notenrepen met honing en kokos

Notenrepen met honing en kokos

Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.   Noten   Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade.   Aziatische recepten   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden