Ben je gek op bloemkool en tahini, dan is dit een heerlijke soep voor jou. Als het kouder wordt, vind ik het toch wel erg lekker om soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd is, soep gaat er altijd goed in. En elke keer probeer ik weer een andere soep […]
Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze gratin van knolgroenten is niet alleen heel erg lekker, maar is ook een plaatje om te zien nietwaar? Gebruik hiervoor de knolgroenten die nu in het seizoen zijn. Met dit gerecht serveer je aardappelen en groenten in een, hoe handig is dat. Je bent er wel […]
Het is herfst en tijd voor de groenten uit dit seizoen. Ik heb een heerlijke verwarmende en romige pastinaak en wortelsoep met baharat gemaakt, dit wil je proberen! De soep is simpel te maken, maar je hebt wel die heerlijke specerijenmix baharat ervoor nodig. Die geeft de soep een volle en warme melange. Serveer deze […]
Voor een feestelijk etentje thuis of met de Kerstdagen, heb ik een heerlijk soepje voor jullie. Deze rode wortel en paprikasoep is niet alleen superlekker, maar is ook nog eens prachtig rood van kleur. Serveer het in een glas, dat ziet er al superleuk uit! En die toef room erop, doet het ook helemaal goed. […]
Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk soepje voor jullie. Maak deze Venkel pastinaaksoep met sinaasappel voor een speciaal dinertje thuis of met de feestdagen. Een soepje met bijzondere en verfijnde smaken. Serveer het met gerookte eendenborstfilet, wat groen van de venkel en sinaasappelrasp. Venkel De venkelknol wordt niet zoveel gegeten in ons […]
Manlief houdt zogenaamd niet van mosterd, maar ik heb het al zo vaak verwerkt in diverse recepten en hij heeft nog nooit gezegd dat het niet lekker was. Daarom durfde ik het nu wel aan om kip in knoflook mosterd-roomsaus te maken. En wat denk je? Hij vond het superlekker! Mosterd Ik heb […]
Ik heb toch een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch pastagerecht voor jullie. De saus van deze pasta is zelfs sneller klaar dan dat de pasta gekookt is. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. En ik denk dat de kids deze pasta met romige tomatensaus ook lekker zullen vinden. Als je wilt kan je er […]
Elk seizoen heeft zo zijn charme. Nu de herfst aanbreekt liggen die lekkere herfstgroenten weer in de groentewinkels. Pompoenen, pastinaken, gekleurde bietjes en wortelen. Heerlijk, ik ben er gek op. Van die prachtige gekleurde bieten kan je natuurlijk een mooie salade maken, maar ik heb deze keer alleen de gele bietjes gekozen en daarvan deze […]
Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]