Pepernoot truffels met pecannoten

Pepernoot truffels met pecannoten

Deze pepernoot truffels met pecannoten zijn een heerlijke traktatie met Sinterklaas, maar kan je natuurlijk ook heel goed maken na het Sinterklaas feest als je nog pepernoten over hebt.   En nog zo’n lekkere Sinterklaas traktatie zijn deze Sinterklaas muffins. Maak die ook eens.

Oreo chocolade pindakaas taart

Oreo chocolade pindakaas taart

Ik zie zo vaak Amerikaanse recepten voorbijkomen met daarin Reese peanut butter cups verwerkt. Geen idee wat dat is. Maar toen we in de stad waren en we langs een Jamin kwamen ben ik – uit nieuwsgierigheid wat daar allemaal verkocht werd – naar binnen gegaan. En wat denk je…daar lagen de Reese peanut butter […]

Mokka chocoladefudge

Mokka chocoladefudge

Deze mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Het is een eenvoudig en heerlijk recept voor chocoladefudge dat je in minder dan 10 minuten maakt en slechts vier ingrediënten gebruikt! Iedereen weet dat koffie en chocolade prachtig samengaan. En als ze worden gecombineerd met gezoete gecondenseerde melk in dit recept voor romige […]

Oreo ganachetaart met frambozen

Oreo ganachetaart met frambozen

Ga je moeder of lief eens verwennen met deze heerlijke taart in hartvorm en laat zo zien dat je van haar houdt. Deze onweerstaanbare Oreo ganachetaart met frambozen is het perfecte no-bake dessert. Met een boterachtige Oreo-korst en een romige ganachevulling van pure chocolade is het perfect voor etentjes, feestdagen en speciale gelegenheden. En het […]

Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Pindakaas chocoladerepen

Pindakaas en chocolade, wat een combinatie!

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?   Bakken maar   Zoals jullie misschien al eens […]

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een heel stokbrood over en heb het verwerkt in dit zalige dessert. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Deze broodpudding met kersen en chocola is het perfecte en gemakkelijke recept om vooraf te bereiden voor vrienden en familie. De rijke chocolade, lekkere kersen en zoete brood zorgen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden