Witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]

Zelfgemaakte groentebouillon

Zelfgemaakte groentebouillon

In de vegetarische maand januari gebruik ik best wel veel groentebouillon. Nu kan je natuurlijk groentebouillon maken van bouillonblokjes, maar ik ga voor de zelfgemaakte groentebouillon. Ten eerste bepaal je dan zelf welke smaak je eraan geeft en ten tweede – niet geheel onbelangrijk – is het veel gezonder voor je om zelf je bouillon […]

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Even iets heel anders bereiden dan boerenkoolstamppot. Probeer deze pittige soep met een Thaise twist. Ik heb voor het gemak een lekkere groene currypasta uit de winkel genomen in plaats van zelf de curry pasta te maken. Deze groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei is een goede kickstart van onze vegetarische maand januari. Zeker […]

Estofado

Estofado

Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en goed voor je. Je kunt hem in mooie kommen serveren met een eitje zoals op de foto, of je maakt het voor meerdere personen als klein gerechtje geserveerd in een glaasje.   Deze groene Prei, […]

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit […]

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]

Aubergine schnitzels met gegrilde preistengels

Aubergine schnitzels met gegrilde preistengels

Ik wilde in onze vegetarische maand zoveel mogelijk verschillende groenten van het seizoen gebruiken. En toen ik bij mijn groenteboer op de markt een zak prei in de aanbieding zag liggen had ik die gekocht. Maar ja wat moet je nou met prei? Het is zo’n flauwe groente! Maar op deze manier gegrild in een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden