Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]
Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]
Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]
Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]
Het recept voor deze Ghanese pindastoofschotel (Nkatse Knwan) heb ik uit het boek Power Queens Culinair de werelddelen. Hierin delen vrouwen hun levensverhaal alsmede hun Surinaamse, Caribische en Ghanese familierecepten. Dit is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt heb en er zullen nog zeker een paar volgen. Deze heerlijke kruidige stoofpot vol […]
Een heerlijke reep van chocolade met pindakaas en gepofte quinoa. Pindakaas quinoa chocoladerepen zijn de ideale combinatie van zoet en zout: rijke pure chocolade, knapperige quinoa, zoete honing en een vleugje zeezout. Ze zijn makkelijk te maken wanneer je zin hebt in een gezondere traktatie! Je weet dat ik een zoetekauw ben en dit recept […]
In de lente Foodybox zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Een pot karamel zeezout pindakaas én witte chocolade pindakaas. Van de laatste heb ik al deze heerlijke cupcakes met pindakaas gemaakt van de pot karamel zeezout pindakaas dit verrukkelijke pindakaasijs. Als je gek op pindakaas bent, dan moet je dit ijs maken! Zo lekker. […]
Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]
Misschien een vreemde combinatie, maar wel erg lekker.