Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees. De pesto maak je natuurlijk […]
Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade. Caprese Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]
Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]
Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. […]
Deze Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus bereiden is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Je kunt eventueel alles van te voren bereiden en op de avond zelf in de oven schuiven. Bak het dan ongeveer 3-40 minuten. Ik heb ook een vegetarische versie van gevulde schelpen, namelijk deze Pastaschelpen gevuld […]
Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]
Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]
Dit in Brazilië zo populaire broodje bestaat uit een stokbroodje belegd met rosbief, mozzarella kaas, tomaat en augurk. Het Braziliaanse broodje Bauru is in Brazilië net zo populair als de BLT in de VS. Heerlijk, snel en makkelijk! Ik ben een groot fan van een geweldige sandwich, en ik denk dat ik zojuist een super […]
Dit recept voor een groene voorjaarssalade met asperges is een ode aan de beste verse producten van het seizoen, zoals groene asperges, doperwten, raapstelen, sugar snaps, zeekraal, veldsla en meer! Meng het met de kruidige groene dressing en werk af met lente-uien en mozzarella. Waardoor een eenvoudige maar verbluffende salade ontstaat, boordevol bevredigende textuur en […]
De klassieke smaken van pompoen, salie en ricotta worden gecombineerd in deze indrukwekkende cannelloni met spinazie en pompoen. Serveer het met een eenvoudige groene salade voor een vullende avondmaaltijd. Een heerlijk vegetarisch recept voor cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta, rijk aan vezels, calcium en boordevol groenten. Deze vrij eenvoudig te maken vegetarische cannelloni is […]