Gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi

Heb je nog gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle Gebakken rijst met kimchi en ei van. Ook fijn om hierin restjes groenten te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Ik heb een zak Aziatische roerbakgroente erin verwerkt. Een gebakken […]

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Croissant mocca broodpudding met Amarula

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]

Madeleines met speculaaskruiden

Madeleines met speculaaskruiden

Ik heb al heel lang een madeleine bakblik in de kast staan die nog nooit gebruikt was. Hoog tijd om me eens aan deze Franse cakejes te wagen. Maar zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n bakster. En toch heb ik ze gemaakt en voor de eerste keer vond ik ze heel goed […]

Bananenbrood met cranberries en spijs

Bananenbrood met cranberries en spijs

Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!   Bananenbrood   Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En […]

Eendenborst met sinaasappelsabayon

Eendenborst met sinaasappelsabayon

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze eendenborst met sinaasappelsabayon lijkt een beetje op de klassieker Canard à l’orange. Eend met sinaasappelsaus, een gouwe ouwe uit de Franse keuken die heel vroeger bij mijn ouders op de menukaart stond. En ik moet zeggen dat ik het nog steeds een lekkere combinatie […]

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Wentelteefjes gevuld met perenjam

Een verwennerij als ontbijt op een speciale morgen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen als je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten met elkaar. Jong en oud zullen deze feestelijke wentelteefjes gevuld met perenjam erg lekker vinden. Een soort perentaartje op je bord, wie wil dat nou niet?   Wentelteefjes   Wij aten vroeger […]

Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Kruidige linzen met gebakken eieren

Kruidige linzen met gebakken eieren

Ik had nog gekookte beluga linzen over van een recept. Van de helft hiervan heb ik een heerlijke salade gemaakt met linzen en verse vijgen. En de andere helft is verwerkt in deze kruidige linzen met gebakken eieren. Je kunt dit lekkere gerecht natuurlijk ook maken met bruine linzen uit een pot of blikje. Serveer […]

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]

Broodpudding van vruchtenbrood

Broodpudding van vruchtenbrood

Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden