Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens!   Hamburger   Wij zijn we gek op burgers en daarom […]

Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa

Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa

Steak sandwiches zijn altijd een schot in de roos. Naar mijn mening zijn malse, sappige reepjes steak bedekt met een lekkere salsa tussen twee sneetjes stokbrood altijd lekker! En dat is dit Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa zeker. Ik maak dan ook graag sandwiches met elk soort steak of biefstuk. Als jij ook van rood […]

Broodje hotdog speciaal

Broodje hotdog speciaal

Als ik een hotdog ga maken, ga ik helemaal los! Dit broodje hotdog speciaal is gevuld met gekarameliseerde uien, knapperige spek om de worst heen, gesmolten kaas en een lekkere saus erop. Het zijn mijn ideale hotdogs! Ik gebruik een goede kwaliteit verse worst hiervoor, dit kan runder-, varkens-, of kippenbraadworst zijn.   Hotdogs   […]

Club Sandwich met gerookte kip

Club Sandwich met gerookte kip

De Amerikaanse klassieker Club Sandwich, wie kent het niet. Verwen jezelf voor de lunch met deze verrukkelijk Club Sandwich met gerookte kip. Deze sandwich zit tot de nok toe vol met heerlijke gerookte kip, belegd met knapperige bacon en sappige salade. En nog beter, het duurt maar 10 minuten om het klaar te maken!   […]

Salade van pastinaak, linzen en blauwe kaas

Het einde van de zomer hoeft niet het einde van de salades te betekenen. De pastinaak is van nature zoet, een eigenschap die door het roosteren wordt benadrukt. De linzen voegen een neutraal eiwitelement toe. Als je dit nog eens probeert, zouden kikkererwten of andere peulvruchten ook goed werken. Het geheel wordt opgetild door een […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Rode bietensalade met feta en rode ui

Rode bietensalade met feta en rode ui

Een simpele maar o zo lekkere salade.

Salade van raapstelen en avocado

Salade van raapstelen en avocado

Zie je raapstelen bij de groenteboer liggen, dan weet je dat de lente eraan komt. Deze voorjaarsgroente is het jong geoogste blad van de meiknol. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden en je kunt het heel goed verwerken in een lekkere salade. Ik heb nu een salade van raapstelen en avocado met nog […]

Raapstelen en knolselderij remoulade salade

Raapstelen en knolselderij remoulade salade

Lekkere pittige salade van ‘vergeten’ groenten.

Eggs Benedict met gerookte zalm

Eggs Benedict met gerookte zalm

Eén van mijn favoriete ontbijtrecepten aller tijden: Eggs Benedict met gerookte zalm! De zelfgemaakte Hollandaisesaus is voor sommigen een uitdaging, daarom heb ik daar een makkelijker alternatief voor gemaakt. Voeg een knapperige, geroosterde beschuitbol, gerookte zalm, verse bieslook en een gepocheerd ei toe en je bent helemaal klaar voor een geweldige ochtend! Het is het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden