Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten […]

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft! Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde […]

Paarse spruitjesstamppot

Paarse spruitjesstamppot

Deze bijzonder paarse spruitjesstamppot met curry moet je maken! Niet alleen heb ik hier paarse spruitjes in verwerkt, maar ook nog eens paarse truffelaardappelen. Dus als je die bij jouw groenteboer zit liggen, koop ze dan gelijk en maak deze lekkere stamppot. Maar als je ze niet kunt vinden, dan kan je deze stamppot ook […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ideaal voor het najaar of in de winter. Deze groenten zijn het voordeligst. Je zult genieten van de zeer smakelijke en antioxiderende zwarte rijst erbij. Dit gerecht heeft seizoensgebonden smaken, maak dus snel deze geweldige zwarte rijstsalade. Knapperig, nootachtig, zoet, zuur, hartig, het heeft alle textuur […]

Wraps met eiersalade en avocado
Wortelcurrysoep met korianderpesto
Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden